Meksykański Kotlet Mięsny

Meksykański Kotlet Mięsny
Meksykański Meatloaf to meksykański przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 348 kalorii . Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowały i polubiły 24 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, ząbka czosnku, cebuli i selera. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 43% . Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczeń meksykańska , Pieczeń meksykańska i Pieczeń meksykańska Taco .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany Lub Kwaśnej śmietany Meksykańskiej1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany Lub Kwaśnej śmietany Meksykańskiej
3
Na ciężkiej patelni dodaj olej i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana MeksykańskaKwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
4
Dodać cebulę, marchewkę, seler i czosnek. Gotuj, często mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 8 minut. Odłóż na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można go unieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W KostkęPoblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
1 Do 3 Chili Serrano1 Do 3 Chili Serrano
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
W dużej misce połącz smażone warzywa, mieloną wołowinę, chorizo i pokrojone w kostkę chili poblano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W średniej misce wymieszaj sól, pieprz, cayenne, kminek i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj ketchup i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
8
Dokładnie wymieszaj widelcem i wylej na wierzch wymieszanych mięs.
9
Posypać bułką tartą i dokładnie wymieszać czystymi rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
10
Włóż mieszaninę do formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 na 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Piec, aż termometr włożony do środka klopsa wskaże temperaturę 160 stopni F, około 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie odlać sok, który zebrał się na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
W międzyczasie rozgrzej ciężką patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
Dodać całe pomidory, cebulę, ząbki czosnku i chili serrano. Smaż, często obracając, aż lekko się zrumieni ze wszystkich stron. Obierz ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Pomidory CałePomidory Całe
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
15
Do blendera włóż wszystkie zwęglone składniki. Pulsuj, aż zgęstnieje, a następnie wlej na małą patelnię. Wymieszaj cukier, chili chipotle i musztardę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 4 do 5 minut. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
Mięso pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu. Połóż glazurę salsową na klopsie i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki546 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona bułka tartasuszona bułka tarta55Orzechy dowolne (posiekane)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie55Orzechy dowolne (posiekane)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie1( bakłażany)marchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana0(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1żebrodrobno posiekany selerdrobno posiekany seler1chipotle z puszki chile w sosie adobo, mielonechipotle z puszki chile w sosie adobo, mielone170Orzechy dowolne (posiekane)soft Mexican chorizo, removed from casing and crumbledsoft Mexican chorizo, removed from casing and crumbled170Orzechy dowolne (posiekane)soft Mexican chorizo, removed from casing and crumbledsoft Mexican chorizo, removed from casing and crumbled2jajka, dobrze ubitejajka, dobrze ubite1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, nieobraneząbki czosnku, nieobrane454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisour cream or Mexican sour creamsour cream or Mexican sour cream2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów80Orzechy dowolne (posiekane)drobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1poblano chile, roasted, peeled, and dicedpoblano chile, roasted, peeled, and diced1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1do 3 serrano chilesdo 3 serrano chiles21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidory rdzeniowepomidory rdzeniowe01 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula białacebula biała1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gorczyca żółtagorczyca żółta

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Wino Barefoot Cellars Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Barefoot Pinot Noir jest owocowy i elegancki, z zachwycającymi aromatami czerwonych owoców i lawendy, które ekscytują już przed pierwszym łykiem! Subtelne nuty dębu podkreślają aromaty wiśni i malin Bing. Ciesz się trwałym, jedwabistym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn