Meksykański Meatloaf to meksykański przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 348 kalorii . Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowały i polubiły 24 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, ząbka czosnku, cebuli i selera. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 43% . Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczeń meksykańska , Pieczeń meksykańska i Pieczeń meksykańska Taco .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany Lub Kwaśnej śmietany Meksykańskiej
3
Na ciężkiej patelni dodaj olej i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
4
Dodać cebulę, marchewkę, seler i czosnek. Gotuj, często mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 8 minut. Odłóż na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można go unieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
1 Do 3 Chili Serrano
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
W dużej misce połącz smażone warzywa, mieloną wołowinę, chorizo i pokrojone w kostkę chili poblano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka Krowiego
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Dodać całe pomidory, cebulę, ząbki czosnku i chili serrano. Smaż, często obracając, aż lekko się zrumieni ze wszystkich stron. Obierz ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Pomidory Całe
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20 Cienkich Plastrów Cukinii
15
Do blendera włóż wszystkie zwęglone składniki. Pulsuj, aż zgęstnieje, a następnie wlej na małą patelnię. Wymieszaj cukier, chili chipotle i musztardę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 4 do 5 minut. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Pieprzowy
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Wino Barefoot Cellars Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Barefoot Pinot Noir jest owocowy i elegancki, z zachwycającymi aromatami czerwonych owoców i lawendy, które ekscytują już przed pierwszym łykiem! Subtelne nuty dębu podkreślają aromaty wiśni i malin Bing. Ciesz się trwałym, jedwabistym wykończeniem.