Meksykańska zupa kukurydziana z kurczakiem
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, meksykańska zupa kukurydziana z kurczakiem może być spektakularnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera Monterey Jack, pół na pół śmietanki, mielonego kminku i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To dość tani przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie nie jest tak wspaniałe. Spróbuj meksykańskiej zupy kukurydzianej z kurczakiem, MEKSYKAŃSKIEJ zupy kukurydzianej i meksykańskiej zupy kukurydzianej Street, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż kurczaka i cebulę na maśle, aż kurczak przestanie być różowy.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać wodę, bulion i kminek; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut.
Wymieszaj śmietanę, ser, kukurydzę, chilli i sos z ostrej papryki. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści; dodaj pomidora.
W razie potrzeby posyp kolendrą.
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu
Chardonnay, napój alkoholowy i białe wino to moje ulubione dania z zupy kukurydzianej. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Eighteen Miles Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Chardonnay za osiemnaście mil]()
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.