Mediterranean Shrimp Linguine
Śródziemnomorska Krewetka Linguine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, oregano, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki śródziemnomorskie i Linguine, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Tuńczyk Śródziemnomorski Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj linguine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Tymczasem, w dużej patelni, saute krewetki i cebula w oleju aż krewetki kolei różowy.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej. Wymieszać czerwoną paprykę, oliwki, pietruszkę, wino, płatki pieprzu, sól, oregano i pieprz. Zmniejszyć ciepło.
Spuścić linguine, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Dodaj linguine i zastrzeżone wody na patelni. Wymieszać z serem i sokiem z cytryny; gotować i mieszać, aż ser się rozpuści.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.