Meat Lite: Quinoa Pilaf ze słodkimi ziemniakami, jarmuż i boczek
Meat Lite: Quinoa pilaw ze słodkimi ziemniakami, jarmuż, i boczek jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jarmuż, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Mięso Lite: gulasz z soczewicy, jarmużu i Chorizo, Meat Lite: Spaghetti z kapustą dusz pomidorowych, oraz Meat Lite: SOS Bekonowy Chipotle Slather.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
W średnim rondlu z ciasną pokrywką gotować boczek na średnim ogniu, aż boczek będzie chrupiący i tłuszcz zostanie wytopiony, około 10 minut. Rezerwować kawałki boczku.
Wrzucić cebulę do gorącego tłuszczu boczku i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj quinoa i wrzucić, aż pokryte tłuszczem i ziarna są lekko tosty, o 2 protokół więcej.
Dodać wodę i 1/2 łyżeczki soli, doprowadzić do wrzenia, wymieszać raz, przykryć, zmniejszyć do niskiej i niech gotować niezakłócony, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest przetargu, o 15 protokół.
Podczas gotowania quinoa, wrzucić słodkie ziemniaki i jarmuż z oliwą z oliwek i soli i rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec, aż ziemniaki i jarmuż zaczną brązowieć w miejscach i ziemniaki są miękkie, o 15 protokół.
Gdy quinoa jest gotowane, mieszać w ziemniaki, jarmuż, i boczek. Top ze świeżymi plastrami scallion i zastrzeżone kawałki boczku.