Jeżyna Maślanka Panna Cottas z jeżyny kompot jest bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, crème de cassis, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Śmietana Panna Cotta z jeżyną-kompot Zinfandel, Maślanka Tosty Francuskie + Szybki Kompot Z Klonu Jeżyn, oraz Mango I Wanilia Maślanka Panna Cottas.
Instrukcje
1
Przecier jeżyny z maślanką w blenderze do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji, następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Podczas gdy żelatyna zmiękcza, podgrzej śmietanę i cukier w rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając aż do rozpuszczenia. Mieszamy śmietanę z syropem do przecieru jeżyn, a następnie przelewamy przez oczyszczone sito do miski.
Wlać mieszaninę do foremek i schłodzić, przykryte, aż będzie twarde, co najmniej 8 godzin.
1
Zagotować wodę, crème de cassis, i cukier w małym rondlu, mieszając od czasu do czasu, aż syropy i zredukowane do około 1/3 szklanki, 10 do 12 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny, następnie wlać syrop na jeżyny i delikatnie wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
Sok Z Cytryny
Creme De Cassis
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Aby służyć panna cottas, Uruchom cienki nóż wzdłuż krawędzi form, aby poluzować, jeśli to konieczne, i zanurz formy w małej misce z ciepłą wodą 3 do 5 sekund, a następnie odwróć panna cottas na talerze i delikatnie podnieś formy. Łyżka jagody i syrop wokół każdej panna cotta.
*Aby zrobić syrop z jeżyn, podgrzać 1/4 szklanki dżemu z jeżyn z 1 łyżką wody w małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż dżem się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Z Jeżyn
Jeżyny
Syrop
Woda
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do małej miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.* Panna cottas można schłodzić w foremkach do 1 dnia.* Kompot może być wykonany 2 godziny wcześniej i przechowywany w temperaturze pokojowej.