Maślanka Fantails
Maślanka Fantails może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz aktywne drożdże, plus 2 łyżki masła, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Maślanka Fantails, Cynamon Pull-Apart Fantails, oraz [] Sałatka z grillowanym czosnkiem i maślanką z kurczaka z sosem Maślankowo-Tahini.
Instrukcje
Muffinki z masłem z 1 łyżką roztopionego masła.
Wymieszać razem drożdże, ciepłą wodę i miód w dużej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Mąkę, sól, maślankę i 6 łyżek roztopionego masła wymieszać drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę.
Rozwałkować połowę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na 12-calowy kwadrat (o grubości około 1/8 cala; pozostałą połowę przykryć folią).
Ciasto posmarować 1/2 łyżki masła i pokroić w 6 równych pasków. Paski stos, maślane boki do góry, i pokroić w poprzek na 6 równych kawałków. Obróć każdy kawałek na bok i włóż do kubka muffin. Zrób więcej rolek z pozostałym ciastem w ten sam sposób. Oddzielne zewnętrzne warstwy każdej rolki, aby wentylator na zewnątrz. Rolki przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia i ciasto napełni kubki, od 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Piec bułki na złoty kolor, 20 do 25 protokół.
Blaty szczotkować z pozostałymi 2 łyżkami masła, następnie przenieść rolki do stojaka i ostudzić co najmniej 20 minut.
Rolki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale można je zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.