Maślany, kruchy cukierek z czarnego orzecha zajmuje około 20 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 284 kalorie , 3 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 66 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, orzechów włoskich, masła i syropu kukurydzianego. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 12% . Podobne przepisy obejmują cukierki Crockpot Peanut (nie kruche) , Monster Spicy Brittle Candy Bar i Walnut Brittle .
Instrukcje
1
W rondlu zagotuj cukier, syrop kukurydziany i wodę, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie wrzeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj masło; gotować, aż mieszanina osiągnie 280° na termometrze cukierniczym. Wymieszaj orzechy włoskie; gotować do 300° (faza twardego pęknięcia).
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Brittle. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "