Małże z wieprzowiną i Złotym czosnkiem
Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu z czarnej fasoli chile, małże littleneck, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kam Heong Clams (golden Fragrant Clams), Kotlety wieprzowe i małże w bulionie czosnkowym, oraz Kam Heong (Golden Fragrance) Małże.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzej olej roślinny.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż złoty kolor, o 1 minutę. Łyżką z rowkiem przełożyć czosnek na talerz.
Dodaj mieloną wieprzowinę na patelni i gotuj na dużym ogniu, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż nie pozostanie różowy, o 1 minutę.
Dodać białe wino i małże, przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 3 protokół. Jak każdy małż otwiera, przenieść go do miski. Wymieszać sos z czarnej fasoli do soków na patelni.
Dodać małże, czosnek i szalotki i dobrze wymieszać.
Przenieść stir-fry do miski i podawać z ryżem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.