Małże z majonezem szafranowym

Małże z majonezem szafranowym
Małże z majonezem szafranowym to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka musztardy dijon, sól morska, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzone Małże Z Majonezem Szafranowym, Schłodzone małże z majonezem szafranowym, oraz Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na majonez namoczyć szafran w 1 łyżce gorącej wody w małej misce przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
SzafranSzafran
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubij majonez, skórkę z cytryny, sok z cytryny, musztardę, 1/2 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki pieprzu i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dla małży, połączyć fleur de sel i 1/2 łyżeczki pieprzu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
5
Podgrzać duży, suchy (12-calowy) Patelnia żeliwna na dużym ogniu przez 4 do 5 minut, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj małże w jednej warstwie i gotuj je przez minutę, aż zaczną się otwierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
7
Dodaj wino i kontynuuj gotowanie przez 2 do 3 minut, aż małże zostaną całkowicie otwarte i dopiero ugotowane. (Odrzuć wszystkie, które się nie otwierają.) Z ognia obficie posypać małże solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Podawać na gorąco z patelni z poszczególnych misek szafranu majonezu do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia12
Magazyn