Małże z majonezem szafranowym
Małże z majonezem szafranowym to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka musztardy dijon, sól morska, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzone Małże Z Majonezem Szafranowym, Schłodzone małże z majonezem szafranowym, oraz Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na majonez namoczyć szafran w 1 łyżce gorącej wody w małej misce przez 5 minut.
Ubij majonez, skórkę z cytryny, sok z cytryny, musztardę, 1/2 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki pieprzu i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Dla małży, połączyć fleur de sel i 1/2 łyżeczki pieprzu i odstawić.
Podgrzać duży, suchy (12-calowy) Patelnia żeliwna na dużym ogniu przez 4 do 5 minut, aż do bardzo gorącego.
Dodaj małże w jednej warstwie i gotuj je przez minutę, aż zaczną się otwierać.
Dodaj wino i kontynuuj gotowanie przez 2 do 3 minut, aż małże zostaną całkowicie otwarte i dopiero ugotowane. (Odrzuć wszystkie, które się nie otwierają.) Z ognia obficie posypać małże solą i pieprzem.
Podawać na gorąco z patelni z poszczególnych misek szafranu majonezu do zanurzenia.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.