Małże z czosnkiem i bułką tartą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać małże z czosnkiem i bułką tartą spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 206 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 62 centów za porcję. Mieszanka soli koszernej, woda, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone małże z bułką tartą Pesto, Linguine Z Czosnkiem I Bułką Tartą, oraz Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia i ułóż stojak w górnej pozycji.
Umieść małże i wodę na dużej patelni na małym ogniu i przykryj szczelną pokrywką. Gotować, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż małże się otworzą, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia, odkryć, i odstawić do ostygnięcia lekko, o 5 protokół.Odciągnij muszle małży i wyrzuć bezmięsną stronę każdej z nich wraz z brodami (broda to nić biegnąca wzdłuż boku muszli; usuń ją, ciągnąc ją w kierunku zawiasu muszli). Palcami lub łyżeczką ostrożnie odłącz mięso od każdej skorupki, umieść je z powrotem w skorupce i umieść małże na obramowanej blasze do pieczenia; odstaw na bok.Wypłukać i osuszyć patelnię.
Umieść na średnim ogniu, dodaj masło i podgrzewaj do rozpuszczenia.
Dodać bułkę tartą, natkę pietruszki i czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Zdjąć z ognia.Za pomocą łyżki równomiernie podzielić mieszaninę bułki tartej na małże. Broil aż złoty kolor i chrupiące, o 1 do 2 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.