Małże z białym winem
Małże z białym winem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz małże, żółtko jaja, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Z Białym Winem, Małże W Białym Winie, oraz Małże w białym winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtko jajka, czosnek i sok.
Ubijanietrwale, skropić olejem roślinnym, a następnie pozostawić olej w powolnym, stałym strumieniu; ubijać aż do emulgowania. Doprawić solą iwięcej soku z cytryny, w razie potrzeby. Cover; chill.
DO przodu: Aioli można zrobić 1 dzień. Przechowywać w lodówce.
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku overmedium-wysokie ciepło.
Dodać cebulę, doprawićsol i pieprz, i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać garlicai gotować, często mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pastę pomidorową igotuj, mieszając, aż zacznie ciemnieć, około 2 minut.
Dodaj wino i przynieś do oleju. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy, około 1 minuty.
Dodaj małże i 1/2 szklanki wody do garnka, przykryj i zmniejsz ciepło do średniego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże się otworzą (odrzuć wszystkie, które nie otwierają się), 10-12 minut.
Kadzi i bulionu na płycizny i top z tymiankiem; podawać z chlebem i cytryny aioli.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.