Małże w sosie cytrynowo-białym
Need a pescatariańskie danie główne? Małże w sosie cytrynowym biały może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.48 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, mielony pieprz, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Małże z sosem z białego wina, Spaghetti I Małże W Sosie Z Białego Wina, oraz Małże na parze z sosem z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Peeling małże dokładnie, odrzucając wszelkie, które są popękane lub otwarte.
Umieścić małże w dużej misce; przykryć zimną wodą i posypać mąką kukurydzianą.
Odcedzić i opłukać małże; odstawić. Wyrzucić mąkę kukurydzianą.
Połącz małże, posiekaną cebulę, szalotkę i wino w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż większość małży są otwarte.
Wyjmij małże do miski, gdy się otworzą; utrzymuj ciepło. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Doprowadzić pozostałą ciecz do wrzenia; gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki.
Wlać płyn przez sito i odstawić.
Margarynę roztopić w ciężkim rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko, zarezerwowane 1 szklanka płynu Małży, skórka cytryny, sok z cytryny i czosnek. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki, zieloną cebulę, sól i pieprz.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.