Małże tamalli z bliznami Chile Verde Meunière
Małże tamalli z bliznami Chile Verde Meunière jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Poblano chile, wino, ząbki czosnku; 2 i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Indyk i zielony Burger Chile, Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile, oraz Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wino, szalotki i zmiażdżony czosnek w dużym garnku. Ustaw kosz na parowiec w garnku, dodaj małże i przykryj. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować energicznie na średnim ogniu, aż małże się otworzą, 5 do 10 minut.
Przenieść małże na talerz i ostudzić. Odstawić bulion z garnka; odstawić 3/4 szklanki plus 2 łyżki. i wyluzuj.
Usuń mięso z małży, oszczędzając 8 muszli; schłodzić mięso i muszle.
Tymczasem, na dużej patelni na średnim ogniu, smażyć Poblano chile, kukurydza, i pieprz w oleju, aż chile jest tender-chrupiące, 7 do 8 protokół.
Dodać mielony czosnek; gotować, mieszając, 1 minutę.
Usuń około 2 łyżki. wymieszać i odstawić.
Masę wymieszać w misce z 2 łyżkami. reserved rosół z małży i 2 łyżki. woda. Wymieszać mieszankę kukurydzianą z patelni i połową mięsa Małży. Łyżka do 8 (4 - do 6-oz.) naoliwione ramekiny; wierzchołki gładkie. Każdy przykryć folią.
Umieść stojak w patelni do pieczenia i napełnij patelnię wodą, aby tuż pod stojakiem. Ustaw ramekiny na stojaku. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Podgrzać przez 2 palniki na dużym ogniu, aż trochę pary ucieka; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej i gotować, aż tamales czują się dość twarde, 35 minut.
W międzyczasie, na małej patelni na średnim ogniu, gotować jalapeos aż poczernieje, obracając od czasu do czasu, 20 do 25 minut.
Ostudzić, następnie obrać, posiekać i pokroić w kostkę.
Gotować zastrzeżone 3/4 szklanki bulionu z małży w rondlu na średnim ogniu, aż do zmniejszenia do 1/3 szklanki, 5 protokół. Wymieszaj jalapeos. Na kilka minut przed podaniem ubijamy trochę masło na raz, aż się rozpuści. Pozostałe małże wymieszać i podgrzać do ogrzania, a następnie wymieszać z muszlami.
Rozpakuj ramekiny; połóż na talerzach. Łyżka SOS małży na górze i ustawić muszelkę na każdym. Top z reserved Poblano chile, cilantro i Fresno chiles.
* Masa dla tamales ma tłuszcz, zakwas i sól dodawane do mielonej kukurydzy. Znajdź go na Latino markets.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.