Małże Rachel Allen z czosnkiem i bułką tartą
Małże Rachel Allen z czosnkiem i bułką tartą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 975 kalorii, 31g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, małże w muszlach, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Brązowy chleb sodowy Rachel Allen, Irlandzki gulasz Rachel Allen, oraz Rachel Allen ' s Ballycotton Fish Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sprawdź małże i jeśli są otwarte, daj im kran; jeśli nie zamkną, wyrzuć je.
Włożyć szczelnie zamknięte małże z zaledwie 1 łyżką wody do dużego rondla na małym ogniu i przykryć pokrywką. Otworzą się w parze. Jeśli złapiesz je, gdy dopiero się otwierają, będą pyszne i soczyste, więc nie rozgotuj ich.
Usunąć małże z patelni (zachowując wszelkie soki na zupę rybną, ciasto, gulasz, a nawet wymieszać z majonezem podawanym ze skorupiakami, takimi jak krewetki). Ugotowane małże należy wyrzucić z nieotwartymi muszlami.
Wyrzuć pół muszli z każdego małża i wyciągnij brodę—małą włóknistą kępkę— z prostej strony każdego małża.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą, czosnek, i pietruszka i wymieszać. Łyżką mocno zapakuj mieszankę okruchów chleba na każdą małż.
Umieść małże, okruchy do góry, w jednej warstwie na żaroodpornych talerzach lub zapiekanych naczyniach. (Można je przygotować do 24 godzin wcześniej.) Gdy jesteś gotowy do jedzenia, pop je pod rozgrzanym brojlerem (grill), aż złoty, chrupiący, i szampan, 1 do 2 protokół.
Wariacje: choć nie jest to klasycznie Irlandzki, czasami czuję się jak dodając trochę więcej zip do tego przepisu, więc w miejsce pietruszki, dodaję 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry (kolendra) wraz z jedną czwartą do jednej połowy świeżego czerwonego chile, sadzone i posiekane. Albo możesz spróbować dodać trochę startej skórki z cytryny do okruchów.