Małże gotowane na parze z koprem włoskim i pomidorami
Małże gotowane na parze z koprem włoskim i pomidorami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 172 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, pietruszki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 43 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Podobne przepisy to Małże gotowane na parze z koprem włoskim, pomidorami, Ouzo i śmietaną, Małże Gotowane Na Parze Z Kiełbasą I Koprem Włoskim, oraz Małże gotowane na parze z koprem włoskim i pomidorem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; dodać cebulę i koper włoski. Gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj pomidora i następne 3 składniki i gotuj 3 minuty lub aż pomidor zmięknie, często mieszając.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do otwarcia muszli.
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski.
Umieścić małże w szerokich, płytkich miseczkach; bulion kadzi nad małżami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.