Małż Cioppino
Mussel Cioppino jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pietruszki, rosół z kurczaka, małże i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu do nagrzania.
Dodać czosnek, cebulę, 1 łyżeczka soli i 3/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół. Wymieszać z winem, płatkami pieprzu i tymiankiem, i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 1 1/2 protokół. Wymieszać z puree pomidory i bulion i doprowadzić do duszenia.
Dodaj małże i przykryj garnek. Gotować, aż małże otworzyły się szeroko, o 6 protokół. Odrzuć wszystkie, które nie otworzyły się. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miseczek i posypać natką pietruszki.
Podawać z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.