Małe torebki w kształcie gruszki
Przepis na Petite Pear Purses można przygotować w około 55 minut . Za 98 centów za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na danie wegetariańskie laktoowowe ma 496 kalorii , 6 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, brązowego cukru, mielonego cynamonu i gęstej śmietany kremówki. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 26% , to danie nie jest tak wybitne. Humble Pear Crumble , Apple, Cherry, Pear and Almond Breakfast Muffins oraz Arugulan and Pear Salad With Toasted Walnuts są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym, ciężkim rondelku wymieszaj brązowy cukier, masło, śmietanę i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1 minutę; odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 400°. W dużej misce wymieszaj gruszkę, ananasa, cukier, mąkę, imbir i cynamon; wymieszaj z mieszanką karmelową.
Rozłóż ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń każdy arkusz w prostokąt o wymiarach 13x12 cali. Odetnij dwa paski o szerokości 1/2 cala z długiego boku każdego prostokąta.
Przekrój każdy pasek na pół wzdłuż i odłóż na bok.
Pokrój każdy arkusz ciasta na cztery kwadraty; przełóż je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Nałóż 2 łyżki mieszanki gruszkowej do środka każdego kwadratu. Przyłóż dwa ukośne rogi ciasta na nadzienie i złącz je w punkcie. Powtórz z pozostałymi dwoma rogami; następnie skręć punkty razem, aby utworzyć sakiewkę.
Zwiń paski ciasta w rulon, owiń luźno szyjkę każdej sakiewki i mocno ją skręć.
Piec przez 15–18 minut lub do uzyskania złotego koloru.