Małe Talerze: 4 Hiszpańskie Tapas, Które Używają Tylko 4 Składników Każdy
Przepis małe talerze: 4 hiszpańskie Tapas, które wykorzystują tylko 4 Składniki każdy może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 48 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ciecierzycę, chorizo, kalafior, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małe talerze w Carrabbas, Małe Talerzyki: Hummus Z Zielonego Groszku, oraz Małe Talerze: Suwaki Crabby Falafel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Bakłażan, połówki cebuli i paprykę natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem.
Umieść na folii obramowanej blachy do pieczenia i pieczeń przez 30 do 40 minut, aż bakłażan i papryka są całkowicie zmiękczone i zwęglone Na zewnątrz, i cebula są zmiękczone z kilku zwęglonych miejsc, obracając warzywa co dziesięć minut, aby osiągnąć nawet gotowanie. Niektóre warzywa mogą gotować się szybciej niż inne-usuń je do dużej miski, gdy zakończą pieczenie.
Pozostawić warzywa na odpoczynek, aż ostygną na tyle, aby obsłużyć, a następnie obrać bakłażan i pieprz (skórki powinny dość łatwo ześlizgnąć się palcami). Wszystkie warzywa pokroić w paski i wrócić do miski.
Dodaj ocet sherry i pozostałą oliwę z oliwek i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z grillowanym lub opiekanym rustykalnym chlebem.
Dodaj wszystkie składniki do średniej miski i wymieszać gumową łopatką lub drewnianą łyżką do połączenia. Przykryć plastikiem i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 8 do 12 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Podawać w temperaturze pokojowej z wykałaczkami i chrupiącym chlebem do zanurzenia w oliwie z oliwek.
Aby zrobić Garbanzos con Chorizo
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni ze stali nierdzewnej o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać chorizo i gotować, mieszając często, aż trochę tłuszczu render i kiełbasa zaczyna brązowieć, o 10 protokół.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż cebula jest w pełni zmięknie, ale nie brązowieje, 5-8 minut.
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż pasta zacznie smażyć, około 2 minut.
Dodać ciecierzycę, mieszać do połączenia, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i zmniejszyć, aż do uzyskania konsystencji gulaszu, około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać natychmiast z tostami lub grillowanym rustykalnym chlebem.
Aby Coliflor con Pimentón
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż do połysku.
Dodać pokrojony czosnek i gotować, ciągle mieszając, aż czosnek będzie jasnobrązowy. Używając łyżki szczelinowej lub skimmera, usuń czosnek do małej miski i odstaw na bok.
Dodać kalafior na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż w pełni miękkie i karmelizowane w miejscach.
Zdjąć z ognia, dodać 1/2 łyżeczki papryki, czosnku i octu sherry (olej może rozpryskiwać się przy dodawaniu octu-należy uważać). Wymieszać do połączenia, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do szerokiego naczynia i posypać pozostałą papryką.
Podawać z tostami lub grillowanym chlebem rustykalnym.