Małe mroźne świąteczne ciasta
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, Małe, mroźne świąteczne ciasta mogą być niesamowitym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier puder, Ok. 1m złota wstążka, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 490 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hot little Christmas cakes, Placki Kukurydziane Z Świątecznym Kawiorem, oraz Christmas pudding Rice Krispie cakes.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło osiem 150ml ramekins i linii DNA z kółkami non-stick papieru do pieczenia. Wymieszać ciasto z ramekinami, przełożyć na blachę do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Piec przez 30 minut, aż będzie sprężysty i ciemnobrązowy. Pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć, a następnie uruchom okrągły nóż wokół krawędzi każdego ciasta. Obróć się i ostudzić całkowicie na stojaku.
Jeśli ciastka urosły do szczytów, zrób płasko, odcinając wierzchołki ząbkowanym nożem. Dżem rozpuścić z 1 łyżką wody i posmarować wierzchem ciasta. Lekko zagnieść marcepan i uformować osiem piłek wielkości piłki golfowej. (Będziesz miał trochę resztek na innym razem.) Za pomocą wałka do ciasta delikatnie zwiń kulki w płaskie kółka o grubości ok. 1 cm i tej samej średnicy co ciastka. Posadź marcepan na jammy stronie ciasta. Zrób to samo z lukrem, szczotkując marcepan odrobiną schłodzonej, przegotowanej wody, aby pomóc mu się przykleić.
Beat białka jaj, aż tylko spienione i rozbite.
Rozłóż cukier na talerzu. Żurawinę i rozmaryn zanurzyć w białku jajka, otrząsnąć nadmiar i zwinąć w cukier puder, aby uzyskać efekt mrozu. Pozostawić do wyschnięcia na 15 min. Całość z wyjątkiem 2 łyżeczek białka wymieszać z cukrem pudrem, tworząc gęstą pastę. Użyj, aby przymocować dwie żurawiny i gałązkę rozmarynu na wierzch każdego ciasta. Udekoruj złotą wstążką. Ciasta będą przechowywane w hermetycznym pojemniku do tygodnia.