Mała Cebula Balsamiczna Szkliwiona
Mała cebula balsamiczna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.95 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz koszerną sól, oliwę z oliwek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cebula Balsamiczna Szkliwiona, Cebula Czerwona Szkliwiona Balsamicznie, oraz Cebula Cipollini Szkliwiona Balsamicznie.
Instrukcje
Dodaj połowę cipollini do garnka z wrzącą wodą; gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie przełóż na durszlak łyżką szczelinową i natychmiast spłucz zimną wodą. Powtórz z pozostałymi cipollini, następnie perłową cebulą( w 2 partiach), następnie czosnkiem.
Za pomocą małego, ostrego ząbkowanego noża, przyciąć końce korzeni i obrać cebulę i czosnek na desce do krojenia, przecinając każdą wzdłuż i trzymając kciuk na spiczastej końcówce, aby jej rdzeń nie wywiercił się; następnie przyciąć wszelkie włókniste końcówki. Cebulę i czosnek włożyć do miski i skropić 1 łyżką. olej, liście tymianku, pieprz i sól.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki. olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć, mieszając często, aż większość są częściowo rumiane.
Dodać ocet i bulion; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż cebula będą miękkie i niektóre rozpadają się, 10 do 20 protokół. Wymieszać z zieloną cebulą i masłem.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę do miski; przykryć. Gotować sos na dużym ogniu, aż syropy i zredukowane do około 3/4 Puchar, o 4 protokół. Delikatnie wymieszać z mieszanką cebuli; wierzch z gałązkami tymianku.
Do przodu: schłodzić hermetycznie do 2 dni (dodać zieloną cebulę i gałązki tymianku tylko na końcu).