Masło czosnek kapusta i kluski kluski
Masło czosnek kapusta i Kluski makaron może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 319 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kapustę, sól i zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 36 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Makaron czosnkowy z masłem Miso, Azjatycki Makaron Z Masłem Czosnkowym, oraz SteamyKitchen Cookbook-Garlic Butter Noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia. Wymieszać kluski i wrócić do wrzenia. Kluski kluski ugotować na wierzchu, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, ale nadal lekko twarde, 7 do 10 minut.
Dobrze spuścić. Wróć do garnka i wymieszaj 3 łyżki masła, aż masło się roztopi i pokryje makaron. Odstaw makaron na bok.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać słodką cebulę w maśle, aż będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać czosnek; gotować i mieszać, aż pachnące, o 30 sekund.
Dokładnie wymieszać w pokruszonych płatkach czerwonej papryki i włoskiej przyprawy. Wymieszać kapustę i wodę do mieszaniny cebuli, aż dobrze połączone. Przykryć i gotować, często mieszając, aż kapusta będzie miękka i zmniejszy objętość o około połowę, 15 do 20 minut. W garnku powinna pozostać niewielka ilość płynu.
Delikatnie wymieszać makaron kluski z masłem do mieszanki kapusty, aż dobrze się połączą. Aby uzyskać bardziej maślany smak, wymieszaj 3 łyżki masła w razie potrzeby; doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i czosnkiem w proszku.