Chrupiący Biały Chleb

Chrupiący Biały Chleb
Chrupiący biały chleb wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mąkę chlebową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Giant Crusty & Creamy White Beans With Greens, Chrupiący Chleb Francuski, oraz Chrupiący Chleb Serowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
3
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży z mlekiem, masło lub margaryna, 4 szklanki mąki i soli; mieszać aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Mgiełkę bochenków z wodą i piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) Piekarnik przez 20 do 30 minut lub aż bochenki są złotobrązowe i dno bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn