Masoor Pulao (warstwowo mielona Jagnięcina i soczewica z ryżem)

Masoor Pulao (warstwowo mielona Jagnięcina i soczewica z ryżem)
Masoor Pulao (warstwowa mielona Jagnięcina i soczewica z ryżem) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1346 kalorii, 37g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liście mięty, kurkuma w proszku, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryż Z Mieloną Jagnięciną, Pikantna mielona jagnięcina z groszkiem i ryżem, oraz vrat ke chawal ka pulao lub samvat pulao | sama rice pulao.

Instrukcje

1
Dodać wodę szafranową mocząc pasma szafranu w 200 ml gorącej wody. Pozostaw, aby stać, dopóki nie będzie to potrzebne.Ryż umyć w ciepłej do gorącej wodzie i pozostawić do namoczenia w misce z wodą podczas przygotowywania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj soczewicę do dużej patelni wypełnionej 400 ml gorącej wody .
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Umieścić na małym lub średnim ogniu i gotować przez około 30-45 minut, aż soczewica będzie miękka. Jeśli to konieczne, dodaj więcej gorącej wody podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Podgrzać dwie trzecie oleju roślinnego w innej dużej patelni i podgrzewać, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać połowę cebuli i smażyć, aż będą złote i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na papierze kuchennym, aby osuszyć. Zestaw aside.In ten sam gorący olej, dodać ziemniaki i smażyć, aż będą prawie gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym. Odstawić.Pozostaw olej na patelni i dodaj laski cynamonu i strąki kardamonu. Pozostawić przyprawy skwierczeć na kilka sekund, a następnie dodać pozostałe surowe cebule i smażyć na złoty kolor.Teraz dodaj czosnek i imbir i mieszaj przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
KardamonKardamon
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj pokrojone pomidory, zielone chilli, mielony kminek, garam masala, kurkumę i czerwony proszek chili i mieszaj przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Garam MasalaGaram Masala
Kminek MielonyKminek Mielony
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
9
Dodać mieloną jagnięcinę i gotować, aż rumiane następnie dodać jogurt i wymieszać. Przykryć patelnię i gotować na małym ogniu przez 30 minut.Tymczasem doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia i dodać ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj trzy łyżeczki soli i mżawkę oleju, aby zapobiec przywieraniu ryżu. Gotować, aż ryż stanie się miękki, ale nie całkowicie gotowane przez-o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
11
Dobrze odcedzić i odstawić.
12
Dodaj pozostały olej do pustej patelni ryżowej i dodaj warstwę chrupiącej smażonej cebuli i mżawkę wody szafranowej.Następnie dodać cienką warstwę ryżu, następnie cienką warstwę soczewicy i trochę mieszanki jagnięcej. posypane warstwą smażonych ziemniaków.Powtórz kroki 11 i 12 kilka razy, aż wszystkie składniki zostaną zużyte i masz kilka warstw. Wykończyć warstwą smażonej cebuli i posypać posiekaną kolendrą i miętą.Przykryć patelnię i gotować na małym ogniu przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
SoczewicaSoczewica
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Podawać na ciepło z jogurtem Raita lub jogurtem miętowym .
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn