Mascarpone ciasto kremowe z jagodową glazurą
Jedna porcja zawiera 564 kalorie, 6G białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, śmietanę do ubijania, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Świeży kantalupa z kremem Mascarpone i podwójnym sosem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować 3 protokół lub aż złoty kolor. Wymieszaj z okruchami ciastek i orzechami pekan. Naciśnij mieszaninę do dołu i do góry strony lekko nasmarowanej 9-calowej patelni do tarty.
Piec w 350 przez 15 minut lub do złotego koloru; ostudzić.
Połączyć skrobię kukurydzianą z cukrem w średnim rondlu; wymieszać ze śmietaną. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki. Około 1/4 szklanki gorącej mieszaniny wymieszać z żółtkami, dodać do pozostałej gorącej mieszaniny i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Usunąć mieszaninę z ognia.
Wymieszać z serem mascarpone, likierem i wanilią, aż będzie gładka.
Wlać do przygotowanej Skórki.
Rozprowadzić 2/3 szklanki glazury jagodowej nad nadzieniem; schłodzić 8 godzin.
Podawać z pozostałą polewą jagodową.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy ciasteczek Pepperidge Farm