Przepis ciecierzyca i Karczoch Masalan jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz jogurt, ciecierzyca, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Masala z ciecierzycy i karczocha, Kanapka Masala Z Ciecierzycy, oraz Whole Foods Ciecierzyca Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę, pastę czosnkowo-imbirową i pomidory przetworzyć w maszynce lub blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Imbirowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje, dodaj nasiona kminku. Po zakończeniu popping, dodać cebulowo-pomidorową pastę właśnie wykonane, i saute, aż zgęstnieje i pogłębia się w Kolorze, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj mieloną kolendrę, garam masala, papryka, i kurkuma i saute o 30 sekund. Następnie dodaj jogurt, trochę na raz, aby nie zsiadł. Wymieszaj sok z limonki, ciecierzycę, karczochy, sól do smaku i wodę. Przykryć i dusić 10 minut. Smak przypraw i podawać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
Garam Masala
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Kurkuma
Uncje Płynu świeżej Wody
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Zapisz to, czego nie używasz w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce przez 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.