Przepis ciecierzyca i Karczoch Masalan jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz jogurt, ciecierzyca, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Masala z ciecierzycy i karczocha, Kanapka Masala Z Ciecierzycy, oraz Whole Foods Ciecierzyca Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę, pastę czosnkowo-imbirową i pomidory przetworzyć w maszynce lub blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Imbirowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje, dodaj nasiona kminku. Po zakończeniu popping, dodać cebulowo-pomidorową pastę właśnie wykonane, i saute, aż zgęstnieje i pogłębia się w Kolorze, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj mieloną kolendrę, garam masala, papryka, i kurkuma i saute o 30 sekund. Następnie dodaj jogurt, trochę na raz, aby nie zsiadł. Wymieszaj sok z limonki, ciecierzycę, karczochy, sól do smaku i wodę. Przykryć i dusić 10 minut. Smak przypraw i podawać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
Garam Masala
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
żółta Cebula, Obrana, Starta
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Kurkuma
Uncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Zapisz to, czego nie używasz w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce przez 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.