Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton
Marynowany surowy Tuńczyk z puree z Edamame i chipsami Wonton jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 40 porcjami. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka oleju canolan, proszek wasabi, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Z Chrupkami Wonton, Tatar z tuńczyka Lulu na chipsach Wonton, oraz Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik 350 stopni F.
Posmaruj kilka arkuszy ciasteczek olejem sezamowym.
Ułóż Skórki wonton obok siebie w jednej warstwie.
Posmaruj powierzchnię wontonów olejem sezamowym.
Piec przez 15 minut, aż wontons chrupiące się i krawędzie się złoty. Za pomocą szpatułki wyjmij chipsy wonton na talerz, aby ostygły.
Blanszować ziarna soi we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut.
Odcedzić, następnie wyjąć fasolę ze strąków i włożyć do robota kuchennego.
Dodać wasabi, sól, sok z cytryny i wodę. Puree do rozbicia soi.
Wlać olej rzepakowy i puree, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce.
Ubić razem sos sojowy, sake, brązowy cukier i pastę chili, aż cukier się rozpuści. Ułóż pokrojonego tuńczyka w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Zalać marynatą tuńczyka, przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut. Nie marynować tuńczyka dłużej, ponieważ zacznie się "gotować" i tekstura będzie mushy.
Aby umieścić te małe klejnoty razem, dollop łyżkę puree edamame na wonton crisp następnie położyć kawałek tuńczyka na górze.
Dekoruj posypką prażonego sezamu.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.