Marynowany Stek Z Flanki

Marynowany Stek Z Flanki
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Marynowany stek z flanki może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 108 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mielony pieprz, stek z flanki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Stek z flanki marynowany sojowo, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać olej roślinny, sos sojowy, ocet z czerwonego wina, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztarda, czosnek i czarny pieprz razem w misce; wlać do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj stek flank do worka, płaszcz z marynatą, wycisnąć worek, aby usunąć nadmiar powietrza,i uszczelnić worek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
MarynataMarynata
3
Marynować w lodówce 8 godzin na noc.
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć stek z worka i strząsnąć nadmiar marynaty. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
StekStek
6
Gotuj stek, aż zacznie jędrny i jest gorący i lekko różowy w środku, 5 do 7 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
7
Pozostaw stek 5 do 10 minut przed krojeniem przez ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn