Marynowany stek i fajitas z papryką
Przepis na Marynowany stek i fajitas z papryką zaspokoi Twoją ochotę na meksykańskie jedzenie w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,54 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 296 kalorii . Jest idealny na Walentynki . Ten przepis polubiło 159 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, stek z antrykotu, tortille i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fajitas ze stekiem ze spódnicy , Marynowany płaski stek z żelaza i Stek z pieprzem cytrynowym .
Instrukcje
W małej misce ubij pierwsze siedem składników, aż się połączą. Podziel marynatę między dwie duże plastikowe torby z możliwością ponownego zamknięcia.
Paprykę i cebulę włożyć do jednego woreczka; zamknąć woreczek i delikatnie obracać, aby pokryć je składnikami.
Przekrój steki z antrykotu na pół i dodaj do drugiego woreczka; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź warzywa i wołowinę w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Odcedź warzywa i wołowinę, wyrzucając marynatę. Grilluj cebulę i papryczki poblano, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do miękkości. Grilluj jalapeno przez 2-3 minuty z każdej strony lub do chrupkości. Grilluj steki, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia mięsa (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Pozostaw steki na 5 minut.
Pokrój paprykę w paski; cebulę posiekaj grubo. Pokrój steki w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Podawaj warzywa i wołowinę na tortilli; posyp serem.