Marynowany stek i fajitas z papryką

Marynowany stek i fajitas z papryką
Przepis na Marynowany stek i fajitas z papryką zaspokoi Twoją ochotę na meksykańskie jedzenie w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,54 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 296 kalorii . Jest idealny na Walentynki . Ten przepis polubiło 159 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, stek z antrykotu, tortille i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fajitas ze stekiem ze spódnicy , Marynowany płaski stek z żelaza i Stek z pieprzem cytrynowym .

Instrukcje

1
W małej misce ubij pierwsze siedem składników, aż się połączą. Podziel marynatę między dwie duże plastikowe torby z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 CalaSłodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Paprykę i cebulę włożyć do jednego woreczka; zamknąć woreczek i delikatnie obracać, aby pokryć je składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Przekrój steki z antrykotu na pół i dodaj do drugiego woreczka; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź warzywa i wołowinę w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Odcedź warzywa i wołowinę, wyrzucając marynatę. Grilluj cebulę i papryczki poblano, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do miękkości. Grilluj jalapeno przez 2-3 minuty z każdej strony lub do chrupkości. Grilluj steki, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia mięsa (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Pozostaw steki na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Pokrój paprykę w paski; cebulę posiekaj grubo. Pokrój steki w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Podawaj warzywa i wołowinę na tortilli; posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn