Marynowany stek i fajitas z papryką

Marynowany stek i fajitas z papryką
Przepis na Marynowany stek i fajitas z papryką zaspokoi Twoją ochotę na meksykańskie jedzenie w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,54 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 296 kalorii . Jest idealny na Walentynki . Ten przepis polubiło 159 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, stek z antrykotu, tortille i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fajitas ze stekiem ze spódnicy , Marynowany płaski stek z żelaza i Stek z pieprzem cytrynowym .

Instrukcje

1
W małej misce ubij pierwsze siedem składników, aż się połączą. Podziel marynatę między dwie duże plastikowe torby z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 CalaSłodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Paprykę i cebulę włożyć do jednego woreczka; zamknąć woreczek i delikatnie obracać, aby pokryć je składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Przekrój steki z antrykotu na pół i dodaj do drugiego woreczka; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź warzywa i wołowinę w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Odcedź warzywa i wołowinę, wyrzucając marynatę. Grilluj cebulę i papryczki poblano, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do miękkości. Grilluj jalapeno przez 2-3 minuty z każdej strony lub do chrupkości. Grilluj steki, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia mięsa (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Pozostaw steki na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Pokrój paprykę w paski; cebulę posiekaj grubo. Pokrój steki w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Podawaj warzywa i wołowinę na tortilli; posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn