Marynowany bakłażan z miętą
Marynowany bakłażan z miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bakłażanów, mięta, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowany Bakłażan Z Kaparami I Miętą, Marynowany bakłażan z kaparami i miętą, oraz Bakłażan Marynowany.
Instrukcje
Wrzucić bakłażan z 1 łyżeczką soli w durszlaku ustawionym nad miską, a następnie odcedzić 30 minut. Opłukać bakłażan, a następnie odcedzić, naciskając delikatnie na bakłażan, aby wyodrębnić nadmiar płynu. Pat dry.
Wymieszać ocet, cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z czosnkiem i miętą.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć bakłażana, o 8 plastry na raz, aż gotowane przez i blady złoty, o 1 minutę na stronę.
Przenieść bakłażana jako smażone na ręczniki papierowe do odsączenia, a następnie przenieść do dużego płytkiego naczynia, nakładając plastry lekko. Łyżka trochę octu mięty mieszaniny na każdej partii. Marynować bakłażan, przykryty i schłodzony, co najmniej 8 godzin.
Bakłażan można marynować do 24 godzin.