Marynowany Łosoś Z Sosem Salmoriglio

Marynowany Łosoś Z Sosem Salmoriglio
Marynowany łosoś z sosem Salmoriglio to pescatarian przepis z 90 porcjami. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Mieszanka soku z cytryny, sól, sos, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ryba marynowana w sosie Salmoriglio, Orzo z miętowym sosem Salmoriglio, oraz Grillowany kurczak z sosem Salmoriglio z jarmużu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Filety rybne posypać odrobiną octu, opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku.W filety wcierać odrobinę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Umieść rybę w bezpiecznym naczyniu do zapiekania w piekarniku.Z jednej strony filety posypać połową soku z cytryny, a następnie pokryć połową bułki tartej.Uwaga jeśli potrzebujesz więcej niż 1/3 szklanki bułki tartej, użyj ich, to zależy od Twojego gustu. Użyłam również włoskiej bułki tartej i były bardzo smaczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Filety skropić oliwą z oliwek. Upewnij się, że wszystkie okruchy chleba są pokryte oliwą z oliwek, nawet jeśli trzeba użyć więcej niż sugerowana Ilość tak, że chrupie się ładnie.Przekręć filety i powtórz kroki 5-7 z pozostałą oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i bułką tartą.Przykryć rybę i marynatę w temperaturze pokojowej przez 30 minut.Podczas marynaty rybnej, zrobić sos dodając tymianek, sok z cytryny, musztardę i sól do smaku do robota kuchennego i puls przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać masło i proces do gładkiej.Powoli skropić oliwą z oliwek, aż sos w pełni zmieni się w gładką konsystencję majonezu.Po marynowaniu ryby umieść naczynie zapiekane Odkryte w piekarniku 400 stopni. Ponownie, Czas gotowania może się różnić w zależności od rodzaju ryby używasz. I gotowane 6 oz 1-1 1/2 w grubych filetów z łososia, które używałem przez 13 minut z każdej strony, a następnie pieczone je z jednej strony przez 2 protokół, aby dać skorupę jakiś kolor. Można również grillować ryby, jeśli wolisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Podawać rybę z polanym sosem.Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje90
Ocena Zdrowia0
Magazyn