Marynowane Świeże Anchois: Marynat Alici
Marynowane świeże anchois: marynata Alici wymaga około 7 godzin od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 5,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków chile, ocet winny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Świeże Anchois Marynowane W Salsa Verde, Marynat karotowy (marchew marynowana), oraz Sardele Marynowane.
Instrukcje
Za pomocą nożyczek przycinaj płetwy ze wszystkich sardeli. Używając ostrego noża do parowania, wypatroszyć rybę i dobrze spłukać.
Odetnij głowy i ostrożnie usuń kręgosłup i przypnij kości, ciągnąc od góry palcem wskazującym i miniaturką. Oddzielić 2 filety i ponownie spłukać.
Ułóż 1 warstwę filetów w głębokim owalnym talerzu quiche i posyp octem. Kontynuuj, aż wszystkie filety rybne znajdą się w talerzu i zalej resztą octu.
Odstawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny w lodówce.
Odcedzić każdą sardelę z octu, spłukać i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Umyć owalną płytkę quiche i dobrze wysuszyć.
Ułóż utwardzone anchois na płytce quiche, jedna warstwa na raz, z 2 lub 3 łyżki oliwy z oliwek, szczypta oregano, posypka płatków chile, posypka pietruszki, kilka plastrów czosnku, i posypka soli.
Warstwa, aż wszystkie anchois są gotowe i pozostawić do marynowania co najmniej 2 godziny, w lodówce.
Aby służyć, przynieś anchois do temperatury piwnicy, tylko około 58 stopni F, i umieść 8 lub 9 na każdym talerzu odsączonym z oleju. Utwardzone sardele będą tak trwać przez 1 tydzień w lodówce.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.