Marynowane Tofu z lepkim ryżem i szparagami

Marynowane Tofu z lepkim ryżem i szparagami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Marynowane Tofu z lepkim ryżem i szparagami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koncentratu pomidorowego, brązowy cukier, lepki ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Skwierczące Tofu Orzechowe Z Kolendrą I Lepkim Ryżem, Makaron Ryżowy Z Marynowanym Tofu I Grzybami Shiitake, oraz Miska Z Brązowym Ryżem Z Sosem Sojowym Marynowane Tofu I Jajkiem Sadzonym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój każdy blok Tofu w poprzek na 6 plastrów. Ułóż plastry tofu w jednej warstwie na dużej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Ułóż plastry tofu w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połącz sos hoisin i 6 kolejnych składników (sos hoisin przez czosnek) i wymieszaj trzepaczką. Rezerwy 1/2 Puchar hoisin mieszaniny, i wlać pozostałą mieszaninę hoisin nad tofu, obracając tofu płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Odstawić na 30 minut.
4
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju na średnim ogniu na patelni; dodać połowę tofu i marynaty. Gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z 1 1/2 łyżeczki oleju i pozostałym tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Zerwać twarde końce szparagów. Szparagi na parze, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
6
Umieść 6 szparagów i 3/4 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy; ułóż 3 plastry tofu i 2 łyżki zarezerwowanej mieszanki hoisin na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sos HoisinSos Hoisin
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn