Marynowane Tofu z lepkim ryżem i szparagami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Marynowane Tofu z lepkim ryżem i szparagami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koncentratu pomidorowego, brązowy cukier, lepki ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Skwierczące Tofu Orzechowe Z Kolendrą I Lepkim Ryżem, Makaron Ryżowy Z Marynowanym Tofu I Grzybami Shiitake, oraz Miska Z Brązowym Ryżem Z Sosem Sojowym Marynowane Tofu I Jajkiem Sadzonym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każdy blok Tofu w poprzek na 6 plastrów. Ułóż plastry tofu w jednej warstwie na dużej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Ułóż plastry tofu w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Połącz sos hoisin i 6 kolejnych składników (sos hoisin przez czosnek) i wymieszaj trzepaczką. Rezerwy 1/2 Puchar hoisin mieszaniny, i wlać pozostałą mieszaninę hoisin nad tofu, obracając tofu płaszcz.
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju na średnim ogniu na patelni; dodać połowę tofu i marynaty. Gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z 1 1/2 łyżeczki oleju i pozostałym tofu.
Zerwać twarde końce szparagów. Szparagi na parze, pod przykryciem, 5 minut.
Umieść 6 szparagów i 3/4 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy; ułóż 3 plastry tofu i 2 łyżki zarezerwowanej mieszanki hoisin na każdym talerzu.