Marynowane Steki Z Dziczyzny
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Marynowane steki z dziczyzny mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 12g tłuszczu i w sumie 289 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $5.34 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka steków z dziczyzny, sosu worcestershire, keczupu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Jest idealny do valentin day. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Palca Dziczyzny, Steki z jelenia i sos (dziczyzna), oraz Steki z jelenia i sos (dziczyzna) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść dziczyznę w dużej zamykanej plastikowej torbie. W misce połącz pozostałe składniki.
Wlać połowę dziczyzny; uszczelnij torebkę i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki na noc. Przechowuj pozostałą marynatę w lodówce.
Odcedź i wyrzuć marynatę ze steków. Broil 3-4 w. od ciepła przez 4 minuty. Obrót; podlać zarezerwowaną marynatą. piecz 4 minuty dłużej, często fastrygując lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160° dla średniego lub 170° dla dobrze wysmażonego.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chianti, Montepulciano
Stek z dziczyzny naprawdę dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Te lekkie i średnio treściwe czerwone wina nie przytłoczą chudego mięsa i sprawią, że będzie smakowało mniej dziczyzny. Możesz spróbować Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva]()
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.