Marynowane Gorące Chili
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Marynowane gorące Chiles może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 11 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 70. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka chiles, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie super. Spróbuj Marynowane Chiles, Marynowane Gorące Chili, oraz Marynowany czosnek z Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść słoiki i pokrywki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć ją o 2 cale.
Podgrzewaj wodę, aż termometr natychmiastowy odczyt zarejestruje 82° (nie pozwól gotować). Przechowywać słoiki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Doprowadzić ocet, wodę, cukier i sól do wrzenia w 3-quart niereaktywny rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Odcedzić słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym 1 minutę, a następnie odwrócić. Szczelnie zapakuj słoiki z chiles i dodaj 1 ząbek czosnku i 1/2 łyżeczki przypraw do marynowania do każdego słoika. Napełnij słoiki płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na górze, a następnie uruchom cienki nóż między chiles a słoikiem, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Wytrzyj obręcze napełnionych słoików wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym, a następnie mocno przykręć pokrywki za pomocą taśm śrubowych.
Umieść zamknięte słoiki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Ogórki gotować, przykryte, 10 minut, a następnie przenieść słoiki szczypcami do ręcznika kuchennego do ostygnięcia. Słoiki zapieczętują się, gdy ostygną. (Jeśli usłyszysz ping, to sygnał, że próżnia utworzona na górze słoika sprawiła, że pokrywka była wklęsła.)
Po schłodzeniu słoików od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby upewnić się, że jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj zdjąć pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie.