Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko
Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,54 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żeberka selera, fleur de sel i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko, Sałatka z jarmużu z orzechami włoskimi i jajkami na miękko, oraz Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i jajkami na miękko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pokrojone warzywa w osobnych stosach na 2 dużych blachach do pieczenia. W małej misce ubić ocet z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Skropić sos na warzywa i wrzucić każdy stos oddzielnie.
Odstawić na co najmniej 15 minut lub do 1 godziny.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Ostrożnie obniżyć jajka do rondla i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Jajka gotować na wolnym ogniu przez 6 minut.
Wylać gorącą wodę i delikatnie potrząsnąć jajkami na patelni, aby rozbić skorupki. Napełnij patelnię zimną wodą i odstaw na 1 minutę. Jajka obrać ostrożnie. Podgrzać obrane jajka przez 2 minuty w 2 cale gotującej się wody.
Odcedzić i osuszyć, a następnie podzielić jajka na pół.
Ułożyć warzywa na talerzach i na wierzchu z grzankami i jajkami na miękko.
Jajka i sałatki posypać fleur de sel i podawać.