Marynowana sałatka rybna z ziemniakami i zieleniną
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dań głównych? Marynowana sałatka rybna z ziemniakami i zieleniną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 35g białka, oraz 29g tłuszczu. Na $7.85 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz amerykańską makrelę, sól koszerną, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś Fish Cakes With Summer Greens Salad Recipe, Escabeche de Pescado (ryba marynowana lub marynowana), oraz Ciepła sałatka z zieleni, włoskiej kiełbasy i ziemniaków.
Instrukcje
Oczyścić i filetować ryby (kroki od 1 do 3 "znalazłeś rybę" poniżej). Umieścić w płytkim 8-lub 9-in. szklane naczynie do pieczenia.
Połącz 3 łyżki. ocet, sok z cytryny, 1 łyżeczka. sól i 1/4 szklanki wody w filiżance.
Polej rybę. Chłód, kryty, 2 godziny.
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżki. ocet, 1/2 łyżeczki. sól, olej i przyprawa do marynowania w dużej misce. Odstaw sos na bok.
Ziemniaki dusić w małym rondlu z wodą do przykrycia do miękkości po przekłuciu, 10 do 15 minut.
Odcedzić, krótko ostudzić, następnie ćwiartować i wrócić do patelni.
Delikatnie wymieszać z połową sosu i ostudzić.
Dodaj paprykę do pozostałego dressingu i odstawić, aż będzie gotowa do podania.
Odcedzić rybę i pokroić w 1 1/2 cala. sztuk.
Delikatnie wymieszać z mieszanką pieprzu.
Dodać mieszankę sałatek i ziemniaków i wrzucić do herbu.
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.