Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem kwaśnej pomarańczy

Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem kwaśnej pomarańczy
Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem z kwaśnej pomarańczy może być przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. To danie główne ma 456 kalorii, 25 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,3 USD za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i kup pierś z indyka, pomarańcze, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis polubiło 17 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 52%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Marynowana pierś z indyka z przyprawą hiszpańską i sosem z kwaśnej pomarańczy, Marynowana pierś z indyka Sous Vide z przyprawą szałwiową i Marynowana pierś z indyka Sous Vide z przyprawą szałwiową.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść wodę w dużej misce lub plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różne DodatkiRóżne Dodatki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 świeże Truskawki3 świeże Truskawki
3
Wymieszaj sól i cukier i odstaw na 5 minut, aby się rozpuściły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
4
Dodać pierś z indyka, przykryć i odstawić do lodówki na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
5
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
6
Wyjmij indyka z roztworu do zalewania, dobrze opłucz pod zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Nacieraniem nacieramy skórę indyka. Za pomocą szczypiec zanurzamy ręczniki papierowe w oleju i natłuszczamy ruszty grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Różne DodatkiRóżne Dodatki
Opakowanie Suszonej Wołowiny W PlasterkachOpakowanie Suszonej Wołowiny W Plasterkach
Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Połóż indyka na grillu, pocieraj stroną do dołu i grilluj, aż lekko się zwęgli i utworzy skórka, około 4 do 5 minut. Zmniejsz temperaturę grilla do średniego, odwróć indyka na drugą stronę i kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy termometr umieszczony na środku piersi wskaże 55 stopni F (temperatura będzie nadal zdjąć z ognia).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
8
Zdejmij z ognia, luźno przykryj folią i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem. Pokrój w plastry o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoiki) Całe Grzyby, OdsączoneSłoiki) Całe Grzyby, Odsączone
9
Gdy indyk odpoczywa, posmaruj przekrojoną stronę pomarańczy olejem, połóż przekrojoną stroną do dołu na grillu i grilluj, aż się lekko zwęgli. Na talerz nałóż sos z kwaśnej pomarańczy i połóż na nim pokrojony w plasterki indyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony IndykPokrojony Indyk
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
ChochlaChochla
10
Udekoruj grillowanymi pomarańczami i liśćmi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
11
6 łyżek hiszpańskiej papryki
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
12
2 łyżki nasion kminku, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
13
1 łyżka nasion gorczycy, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
14
4 łyżeczki nasion kopru włoskiego, zmielonych
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
15
4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
16
2 łyżeczki soli koszernej
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
17
Wymieszaj razem w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
3 świeże Truskawki3 świeże Truskawki
1
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu na ruszcie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stonemill Essentials Mielony CynamonStonemill Essentials Mielony Cynamon
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
2
Dodać cebulę i smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (7 Uncji) Makaronu Kolankowego Lub Krążkowego, Ugotowanego I Odsączonego1 Opakowanie (7 Uncji) Makaronu Kolankowego Lub Krążkowego, Ugotowanego I Odsączonego
3
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
4
Dodaj sok pomarańczowy, skórkę i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zredukuje się do około 1/2 szklanki. Wymieszaj miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj, aż uzyska konsystencję sosu, około 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
6
Sos przelać do miski, dodać masło, doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj tymianek i pietruszkę i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Dodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza OpcjonalnieDodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza Opcjonalnie
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
3 świeże Truskawki3 świeże Truskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn