Marynowana Dynia Cukrowa
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Marynowana Dynia cukrowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.97 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 742 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód ziela angielskiego, wody, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Marynowany Groszek Cukrowy, Marynowany Groszek Cukrowy, oraz Marynowany Groszek Cukrowy.
Instrukcje
Przygotuj mały pojemnik do kąpieli z wrzącą wodą i słoiki.
Umieścić pokrywki w małym rondlu i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
W dużym garnku połącz ocet, wodę i cukier.
Podgrzać do rozpuszczenia cukru.
Umieść ziarna pieprzu, goździki, jagody ziela angielskiego, zmiażdżone laski cynamonu i liść laurowy w muślinowej torbie z przyprawami lub zawiąż je szczelnie na długość gaznicy.
Dodaj kawałki dyni i torebkę przypraw. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Dynię gotować w solance przez 30-40 minut, aż kawałki będą przezroczyste i delikatne.
Gdy dynia skończy się gotować, wrzuć ją do przygotowanych słoików. Przykryć solanką, pozostawiając 1/2 cala headspace.
Wytrzeć obręcze, nałożyć pokrywki i pierścienie i przetworzyć w pojemniku do kąpieli we wrzącej wodzie przez 20 minut.
Gdy czas się skończy, Usuń słoiki z konserwy.
Niech ostygną na złożonym ręczniku kuchennym.
Gdy słoiki są wystarczająco chłodne do obsługi, Usuń pierścienie i przetestuj uszczelnienia, chwytając krawędzie pokrywek i delikatnie podnosząc słoiki. Pokrywki powinny trzymać się mocno.
Niech marynaty leczyć co najmniej 2 tygodnie przed jedzeniem.