Marokański Tagine

Marokański Tagine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do swojej kolekcji, marokański Tagine może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 2,67 USD za porcję. To danie główne ma 487 kalorii, 41g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka cebuli, mielonych nasion kolendry, mięsa jagnięcego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 135 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marokański tagine, Marokański Tagine, oraz Marokańska Jagnięcina Tagine.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj mięso jagnięce na patelnię i smaż, aż się zrumieni na zewnątrz. Dopraw kminkiem, kolendrą, imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wlej tyle wody do garnka, aby przykryć mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie miękkie, a mieszanina będzie podobna do gulaszu. Przesuń pokrywkę trochę po godzinie, jeśli wydaje się, że jest za dużo płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj gruszki, złote rodzynki i migdały do gulaszu i gotuj przez kolejne 5 minut, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia46
Magazyn