Marokański Tagine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do swojej kolekcji, marokański Tagine może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 2,67 USD za porcję. To danie główne ma 487 kalorii, 41g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka cebuli, mielonych nasion kolendry, mięsa jagnięcego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 135 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marokański tagine, Marokański Tagine, oraz Marokańska Jagnięcina Tagine.
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości.
Dodaj mięso jagnięce na patelnię i smaż, aż się zrumieni na zewnątrz. Dopraw kminkiem, kolendrą, imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Wlej tyle wody do garnka, aby przykryć mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie miękkie, a mieszanina będzie podobna do gulaszu. Przesuń pokrywkę trochę po godzinie, jeśli wydaje się, że jest za dużo płynu.
Dodaj gruszki, złote rodzynki i migdały do gulaszu i gotuj przez kolejne 5 minut, aż gruszki będą miękkie.