Marokański Tagine

Marokański Tagine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do swojej kolekcji, marokański Tagine może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 2,67 USD za porcję. To danie główne ma 487 kalorii, 41g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka cebuli, mielonych nasion kolendry, mięsa jagnięcego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 135 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marokański tagine, Marokański Tagine, oraz Marokańska Jagnięcina Tagine.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj mięso jagnięce na patelnię i smaż, aż się zrumieni na zewnątrz. Dopraw kminkiem, kolendrą, imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Wlej tyle wody do garnka, aby przykryć mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie miękkie, a mieszanina będzie podobna do gulaszu. Przesuń pokrywkę trochę po godzinie, jeśli wydaje się, że jest za dużo płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj gruszki, złote rodzynki i migdały do gulaszu i gotuj przez kolejne 5 minut, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia46
Magazyn