Marokańska Mieszanka Przypraw
Marokańska mieszanka przypraw wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 61 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Mieszanka nasion kolendry, nasion kminku, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Mixed Spice (Mieszanka słodkich przypraw), Bo-Kaap Cape Malay Curry - Południowoafrykańska Mieszanka Przypraw, oraz Marokańska Przyprawa Rub.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Usuń patelnię z ognia; dodaj kminek i nasiona kolendry. Tosty, często mieszając, 2 minuty lub do momentu, gdy przyprawy będą pachnące (nie brązowieją). Super.
Przetwarzaj nasiona, paprykę i pozostałe składniki w młynku do przypraw lub młynku do kawy, aż zostaną drobno zmielone. Przechowywać mieszaninę przypraw w szczelnym pojemniku do 1 miesiąca.