Marokańska Jagnięcina Tagine

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marokański jagnięcina Tagine spróbować. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 49g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól i świeżo zmielony pieprz, obrane tłuste baranki bez kości, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Marokańska Jagnięcina Tagine, Marokańska Jagnięcina Tagine, oraz Marokański Klopsik Jagnięcy Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowa jagnięcina. Wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodaj cebulę i czosnek do patelni; mieszać często na średnim ogniu, aż cebula zacznie kuleć, 3 do 5 minut.
Dodaj paprykę, kminek, kurkumę, cynamon, imbir, cayenne i kardamon; mieszać aż bardzo pachnące, o 30 sekund.
Dodaj bulion, pomidory (w tym soki) i pastę pomidorową. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie miękka po przekłuciu, około 1 godziny. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Na talerzach obiadowych lub dużym talerzu, kopiec kuskus i tworzą studnię w centrum. Łyżką szczelinową przełożyć jagnięcinę i warzywa na dobrze. Zmierz soki z patelni; jeśli mniej niż 3 szklanki, dodaj wodę, aby uzyskać tę ilość, wróć do patelni i zagotuj na dużym ogniu.
Wlać soki do miski i przekazać, aby dodać do smaku. Oliwki i kolendrę rozsypać na jagnięcinę; dekorować według uznania (patrz UWAGI).
Umieść mięso na patelni o grubym dnie od 5 do 6 litrów.
Dodaj 1/2 szklanki wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować energicznie na średnim ogniu, aż mięso będzie szare Na zewnątrz i sprawi, że soki i tłuszcz, 15 do 20 minut.
Odkryj patelnię, zwiększ ciepło do wysokiej temperatury i często mieszaj, aż większość cieczy wyparuje, 15 do 20 minut. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i często mieszać, aż soki mięsne karmelizowane i ciemnieje i mięso rumiane w wytopionym tłuszczu, o 5 minut dłużej. Jeśli kapanie i brązowy film na patelni zaczną się palić, zmniejsz ciepło do średniego.