Marokański Czerwony Kurczak Harissa

Marokański Czerwony Kurczak Harissa
Need a danie główne bezglutenowe? Marokański Czerwony kurczak Harissa może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka basmati, szczypta mielonego cynamonu, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Marokańska kanapka z grillowanym kurczakiem z Zakonserwowaną Tapenadą cytrynową i majonezem Harissa, Klopsiki marokańskie Harissa, oraz Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char dzwon i papryki chile pod gorącym brojlerem, aż skórki są równomiernie czernione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść w misce i przykryj do ostygnięcia. Wytrzyj zwęglone Skórki papierowymi ręcznikami i posadź paprykę. Rezerwa do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Udka kurczaka posypać solą i pieprzem z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
5
Dodaj kurczaka do gorącego oleju i brązowy po obu stronach, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
6
Wyjmij kurczaka na talerz i zmniejsz trochę ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Dodaj czosnek, liść laurowy, cynamon, imbir, cebulę, paprykę, kminek i trochę soli i pieprzu, i gotować, aby nieco zmiękczyć, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Dodać odrobinę octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
9
Umieścić obraną paprykę w misce robota kuchennego z 1 szklanką bulionu i proces aż puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodać puree do patelni, cienkie z około 1/2 szklanki wody i przesuń kurczaka z powrotem na patelnię. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i zakończyć gotowanie kurczaka przez. Wyłączyć ogrzewanie i przykryć, aż służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Aby służyć, podgrzać Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu (lub 1 szklanka bulionu i 1/2 szklanki wody) i masło do wrzenia z ryżem. Doprowadzić do bańki, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiego i przykryć. Gotuj ryż na wolnym ogniu przez około 15 minut. Wyłączyć ogień i odstawić 5 do 10 minut, a następnie puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
W płytkich miseczkach, top ryżu z kurczaka w pikantnym sosie, udekorować szalotki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Pobierz listę zakupów Rachael dla tego odcinka przepisów tutaj.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn