Marmurkowa czekolada i truskawka Galettes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką wodę, kosze truskawek, lodowatą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Galetki Z Czekoladą, Truskawkami I Ricottą, Jabłko I Truskawka Galettes, oraz Galanteria truskawkowo-Rabarbarowa z domowymi lodami waniliowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać schłodzone masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodać 2 łyżki wody lodowej i ekstrakt wanilii i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę; spłaszczyć w prostokąt. Owinąć ciasto w plastik i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. (Można przygotować 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Woda
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do prostokąta 16x8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
7
Ciasto przełożyć na papier na dużą blachę do pieczenia. Złóż 1-calową granicę ciasta, aby utworzyć krawędź ze wszystkich stron. Złóż 1/2 cala krawędzi ze wszystkich stron ponownie, tworząc grubą podniesioną krawędź; naciśnij lekko, aby przylegać. Przebić skorupę i podniesione krawędzie na całym widelcem. Zamrozić skórkę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Żółtko ubić z 2 łyżeczkami śmietany do ubijania w małej miseczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Pędzel jaj glazury na krawędziach skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Jajko
10
Piec ciasto 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Brush krawędzi ponownie z jaj glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Jajko
12
Piec skorupę, aż złoty kolor i pieczone przez, o 15 minut dłużej. Ostudzić skorupę całkowicie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
1
Przynieś 6 łyżek śmietany na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać słodko-gorzką czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Odstawić do ostygnięcia, grube i spreadable, o 45 protokół.
5
Rozłóż czekoladę na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
6
Białą czekoladę wymieszać i pozostałą 1 łyżkę śmietany w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Czekolada
Krem
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
7
Zdjąć z wody. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
8
Mżawka nad słodko-gorzką czekoladą w galette. Używając końcówki noża, zawirować białą czekoladę do ciemnej czekolady marbleize.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka Czekolada
Biała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
9
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż czekolada ustawi, co najmniej 1 godzinę i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
10
Wymieszaj galaretkę z czerwonej porzeczki i 1 łyżkę wody w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Z Czerwonych Porzeczek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia. Ułóż połówki truskawek w granicy wokół krawędzi nadzienia czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Czekolada
12
Posmaruj trochę galaretki na truskawkach. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Glazura
Galaretka
13
Odstawić w temperaturze pokojowej.) Plaster galette w poprzek.
14
Dekoruj gałązkami świeżej mięty, w razie potrzeby.