Marmolada-sos z indyka i podrobów

Marmolada-sos z indyka i podrobów
Need a SOS bezglutenowy? Marmolada-glazurowany indyk i Podrobowy sos może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 59G białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz podrobowy sos, miód, sól i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sos Z Indyka, Pieczony faszerowany Indyk z sosem Podrobowym, oraz Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów.

Instrukcje

1
Wyjąć podroby i szyję z indyka; umieścić w lodówce do użycia w sosie Podrobowym. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na lekko nasmarowanej patelni do pieczenia. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Sól i kolejne 3 składniki połączyć w małej misce; wcierać trochę przypraw wewnątrz jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Połącz pozostałą mieszaninę ziół z zmiękczonym masłem i przetrzyj Na Zewnątrz indyka, nogi i wszystko. Wiązać końce nóg razem z ciężkim sznurkiem lub zakładać pod klapę skóry wokół ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połączyć sok pomarańczowy, Marmolada, i miód, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MarmoladaMarmolada
MiódMiód
7
Połowę pomarańczowej glazury posmarować indykiem; piec od 1 do 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w mięsistą część uda 170, myć pomarańczową glazurą co 30 minut. Osłoń indyka folią aluminiową podczas gotowania, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć indyka na półmisek, rezerwując kapiele z patelni na sos Podrobowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Odstawić indyka, przykrytego folią, na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Dekoruj talerz, w razie potrzeby.
11
Podawać indyka z sosem Podrobowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 8 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn