Marmolada Pigwowo-Cytrynowa
Marmolada pigwowo-cytrynowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 16. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cytrynę, wodę, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Marmolada Pigwowo-Cytrynowa, Marmolada Z Pigwy Rubinowej, oraz Marmolada Pigwowo-Pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pigwę i cytrynę w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż drobno posiekasz.
Umieścić mieszaninę pigwy, cukier, wodę i wanilię w dużym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 55 minut lub do zmniejszenia do około 3 1/2 filiżanki. Schłodzić; wlać do szczelnego pojemnika.
Uwaga: marmoladę Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do dwóch miesięcy.