Marmolada Meyer Lemon
Marmolada Meyer Lemon to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 65 porcjami. Ta przyprawa ma 51 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka słoików typu mason, meyer cytryny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Marmolada Meyer Lemon, Marmolada Meyer Lemon, oraz Marmolada Meyer Lemon Ginger.
Instrukcje
Połowę cytryny w poprzek i usunąć nasiona. Zawiązać nasiona w woreczku z gazą. Ćwierć każdą połowę cytryny i cienko pokroić.
Połączyć z workiem nasion i wody w 5-quart niereaktywnego ciężkiego garnka i pozostawić mieszaninę stać, pokryte, w temperaturze pokojowej 24 godzin.
Doprowadzić mieszaninę cytryny do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 4 filiżanek, o 45 protokół. Wymieszać z cukrem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu i odtłuszczanie off piany, aż łyżeczka mieszaniny spadła na zimnej płycie żeli, o 15 protokół.
Kadzi gorącej Marmolady do słoików, wypełniając w ciągu 1/4 cala od góry. Przetrzyj felgi zwilżoną szmatką i uszczelnij słoiki pokrywkami.
Słoiki umieścić w pojemniku do kąpieli wodnej lub na stojaku ustawionym w głębokim garnku.
Dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby przykryć słoiki o 1 cal i doprowadzić do wrzenia. Gotować słoiki, przykryte, 5 minut i przenieść szczypcami do stojaka. Fajne słoiki całkowicie.
* Marmolada przechowuje, przechowywane w chłodnym, ciemnym miejscu, do 1 roku.