Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami

Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami
Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 60. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 90 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, masło, pomarańcze pępka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gotowana Sałatka marchewkowa z orzeszkami piniowymi i złotymi rodzynkami, Sałatka z prażonej rzodkiewki z cukrem cynamonowym z migdałami i złotymi rodzynkami, oraz Ciasto jogurtowe pomarańczowe ze złotymi rodzynkami i pistacjami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cukier i pektyny w średniej misce. Pomarańcze umyć i usunąć skórkę w ćwiartkach. Zeskrobać jak najwięcej białego pestki. Cienko pokroić skórkę wzdłuż, następnie z grubsza posiekać w poprzek na mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
PektynaPektyna
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Przełożyć skórkę do dużego garnka i dodać sodę oczyszczoną oraz 2 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Tymczasem grubo posiekaj pomarańcze i usuń wszelkie nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
4
Przenieść pomarańcze do robota kuchennego i pulsować, aż kawałki pomarańczy są podzielone, ale nadal grube, około 8 impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodaj pomarańcze i marchew do garnka ze skórką i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Odmierz mieszaninę. Powinieneś mieć około 6 filiżanek. Jeśli masz mniej, dodaj trochę więcej wody. Jeśli masz więcej, wyrzuć dodatkowe.) Wymieszać rodzynki, sok z cytryny, wodę wapniową, cynamon i masło i powrócić do wrzenia. Wymieszać mieszaninę cukier-pektyna i powrócić do pełnego wrzenia toczenia, stale mieszając. Gotować twardo przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PektynaPektyna
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
7
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni Marmolady zimną metalową łyżką. Marmolada kadzi do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn