Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami

Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 60. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 90 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, masło, pomarańcze pępka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gotowana Sałatka marchewkowa z orzeszkami piniowymi i złotymi rodzynkami, Sałatka z prażonej rzodkiewki z cukrem cynamonowym z migdałami i złotymi rodzynkami, oraz Ciasto jogurtowe pomarańczowe ze złotymi rodzynkami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i pektyny w średniej misce. Pomarańcze umyć i usunąć skórkę w ćwiartkach. Zeskrobać jak najwięcej białego pestki. Cienko pokroić skórkę wzdłuż, następnie z grubsza posiekać w poprzek na mniejsze kawałki.
Przełożyć skórkę do dużego garnka i dodać sodę oczyszczoną oraz 2 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie przez 15 minut.
Tymczasem grubo posiekaj pomarańcze i usuń wszelkie nasiona.
Przenieść pomarańcze do robota kuchennego i pulsować, aż kawałki pomarańczy są podzielone, ale nadal grube, około 8 impulsów.
Dodaj pomarańcze i marchew do garnka ze skórką i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, 10 minut.
Odmierz mieszaninę. Powinieneś mieć około 6 filiżanek. Jeśli masz mniej, dodaj trochę więcej wody. Jeśli masz więcej, wyrzuć dodatkowe.) Wymieszać rodzynki, sok z cytryny, wodę wapniową, cynamon i masło i powrócić do wrzenia. Wymieszać mieszaninę cukier-pektyna i powrócić do pełnego wrzenia toczenia, stale mieszając. Gotować twardo przez 1 minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni Marmolady zimną metalową łyżką. Marmolada kadzi do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.