Marmolada Cytrynowo-Imbirowa
Marmolada cytrynowo-imbirowa jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 750 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sody oczyszczonej, krystalizowanego imbiru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 131 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Marmolada Meyer Lemon Ginger, Meyer Marmolada Cytrynowa, Imbirowa I Miętowa, oraz Prosta Marmolada Pomarańczowo-Imbirowa.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować marmoladę, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 8 słoików pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie włóż paski i pokrywki do małego rondla i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjmij patelnię z ognia i pozostaw pasma i pokrywki w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z cytryn w paski.
Pokrój paski wzdłuż na bardzo cienkie plasterki.
Przenieść paski do dużego garnka o grubym dnie i dodać 2 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż Skórki zmiękną, o 5 protokół.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć pozostałą część (białą część) z cytryn. Pracując nad miską, aby złapać soki, pokroić cytrynę na segmenty.
Umieść segmenty w misce i wyciśnij membranę, aby uwolnić jak najwięcej soku.
Odmierz jedną filiżankę segmentów cytryny i soków (usuwając wszelkie nasiona) i dodaj do garnka ze skórką cytrynową wraz ze świeżym imbirem i masłem.
Posypać pektynę mieszaniną i doprowadzić ją do wrzenia, stale mieszając.
Dodać cukier na raz. Powrót do pełnego wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z krystalizowanym imbirem. Usuń piankę z powierzchni Marmolady.
Kadzi gorącą marmoladę do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie zalać wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie na pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.