Marmitako

Marmitako
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Marmitako może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 595 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką por, brandy, chleb i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Marmitako (Gulasz Ze Świeżego Tuńczyka), oraz Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami.

Instrukcje

1
Jeśli używasz suszonej papryki, usuń łodygę i nasiona i mocz w ciepłej wodzie przez 1 godzinę lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
2
Dobrze odcedzić, zeskrobać mięso i wyrzucić Skórki. Jeśli używasz pieczonej papryki, Usuń zwęgloną skórę, łodygi i nasiona i posiekaj. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Rozgrzać olej w dużej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
4
Dodać cebulę i paprykę i saute aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj czosnek i saute kolejną minutę, aby uwolnić aromaty. Przykryć zapiekankę szczelnie, zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Odkryć zapiekankę i wymieszać z papryką i pietruszką. Zwiększyć ogień, dodać brandy i spalić. Gdy płomień zgaśnie, mieszać w ziemniaki, marchew, i pora, i saute 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
7
Dodaj pomidory i saute 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
8
Wlać bulion i wino, dodać pieprz chile i zarezerwowany suszony miąższ pieprzu. Doprawić solą i pieprzem, zwiększyć ogień i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Odrzuć połówki pieprzu chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
10
Dodaj tuńczyka do zupy, dostosować przyprawy i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 protokół. Przykryć zapiekankę i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Wołowina Peklowana, Pokrojona W KostkęWołowina Peklowana, Pokrojona W Kostkę
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
11
Aby służyć, kadzi ciepłą zupę do poszczególnych misek, i unieść kawałek chleba tostowego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Wołowina Peklowana, Pokrojona W KostkęWołowina Peklowana, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia80
Magazyn