Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą

Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą
Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 31 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, steki z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jewshi with Caper Mayo-Żydowskie Sushi, Marchew i Hummus\\" Sushi \ \ " kanapki, oraz Sos musztardowo-kaparowy do brokułów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca, o 2 protokół. Tymczasem steki pat osuszyć i posypać po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj olej roślinny do gorącej patelni, wirując do pokrycia dna, następnie brązowe steki, obracając raz, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przelej steki na małą płytką patelnię do pieczenia i piecz w piekarniku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć na deskę do krojenia i ostudzić około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podczas gdy steki ostygną, pokrój marchew wzdłuż na 42 wstążki (o szerokości 1 cala) (o grubości mniejszej niż 1/16 cala) za pomocą krajalnicy z regulowanym ostrzem lub obieraczki do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
7
Wstążki gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), odsłonięte, aż będą miękkie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Ostrożnie odcedzić, a następnie osuszyć wstążki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
W małej misce ubijamy Bazyl, pietruszkę, musztardę, szalotkę, kapary i czosnek, a następnie dodajemy olej w powolnym strumieniu, ubijając do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Trim tłuszczu i chrząstki ze steków, a następnie pokroić wzdłuż na 3 (3/4-do 1-cal szerokości) paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
11
Umieść matę do sushi z listwami biegnącymi w poprzek lub 9-calowym kwadratem pergaminu na powierzchni roboczej. Ułóż 6 do 8 wstążek marchwi obok siebie wzdłuż, wzdłuż listew i lekko zachodzących na siebie, tworząc 6-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
12
Rozłóż około 1 łyżka sosu musztardowego równomiernie w dolnej połowie kwadratu marchwi, a następnie ułóż 1 pasek steku w marchwi 1 cal od najbliższej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MusztardaMusztarda
SOSSOS
StekStek
13
Mocno zwinąć marchew i wołowinę, używając maty do sushi jako pomocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WołowinaWołowina
RolkaRolka
14
Przenieść zawijas wołowy, szew stronie w dół, do deski do krojenia, następnie przyciąć końce i pokroić w poprzek na około 10 (1/2-cala) kawałki. Wykonaj i wytnij jeszcze 5 rolek. Ułóż kawałki pionowo, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Bułki wołowe można złożyć (ale nie pokroić na kawałki) 1 dzień wcześniej i schłodzić, każda rolka owinięta szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WołowinaWołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Wytnij rolki na zimno, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej, przykryte folią, przed podaniem, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Delaire Graff Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Delaire Graff Chenin Blanc
Delaire Graff Chenin Blanc
Jasny złoty kolor pszenicy. Warstwowe ekspresje owoców cytrusowych i tropikalnych z subtelnymi warstwami miodu i migdałów w tle. Zbalansowane i znakomicie skonstruowane smaki są uzupełnione delikatną mineralnością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia2
Magazyn