Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą
Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 31 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, steki z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jewshi with Caper Mayo-Żydowskie Sushi, Marchew i Hummus\\" Sushi \ \ " kanapki, oraz Sos musztardowo-kaparowy do brokułów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca, o 2 protokół. Tymczasem steki pat osuszyć i posypać po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Dodaj olej roślinny do gorącej patelni, wirując do pokrycia dna, następnie brązowe steki, obracając raz, o 4 minut w sumie.
Przelej steki na małą płytką patelnię do pieczenia i piecz w piekarniku 5 minut.
Przełożyć na deskę do krojenia i ostudzić około 30 minut.
Podczas gdy steki ostygną, pokrój marchew wzdłuż na 42 wstążki (o szerokości 1 cala) (o grubości mniejszej niż 1/16 cala) za pomocą krajalnicy z regulowanym ostrzem lub obieraczki do warzyw.
Wstążki gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), odsłonięte, aż będą miękkie, około 3 minut.
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Ostrożnie odcedzić, a następnie osuszyć wstążki.
W małej misce ubijamy Bazyl, pietruszkę, musztardę, szalotkę, kapary i czosnek, a następnie dodajemy olej w powolnym strumieniu, ubijając do emulgowania.
Trim tłuszczu i chrząstki ze steków, a następnie pokroić wzdłuż na 3 (3/4-do 1-cal szerokości) paski.
Umieść matę do sushi z listwami biegnącymi w poprzek lub 9-calowym kwadratem pergaminu na powierzchni roboczej. Ułóż 6 do 8 wstążek marchwi obok siebie wzdłuż, wzdłuż listew i lekko zachodzących na siebie, tworząc 6-calowy kwadrat.
Rozłóż około 1 łyżka sosu musztardowego równomiernie w dolnej połowie kwadratu marchwi, a następnie ułóż 1 pasek steku w marchwi 1 cal od najbliższej krawędzi.
Mocno zwinąć marchew i wołowinę, używając maty do sushi jako pomocy.
Przenieść zawijas wołowy, szew stronie w dół, do deski do krojenia, następnie przyciąć końce i pokroić w poprzek na około 10 (1/2-cala) kawałki. Wykonaj i wytnij jeszcze 5 rolek. Ułóż kawałki pionowo, aby służyć.
Bułki wołowe można złożyć (ale nie pokroić na kawałki) 1 dzień wcześniej i schłodzić, każda rolka owinięta szczelnie folią.
Wytnij rolki na zimno, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej, przykryte folią, przed podaniem, około 30 minut.